hello
Головна / Блог / Навіщо потрібна мобільна версія сайту

Навіщо потрібна мобільна версія сайту

photo

У Рунеті близько 20% трафіку зайнято мобільними операційними системами. Цей показник невпинно зростає. У такій ситуації багато власників замислюються над тим, чи варто випускати мобільну версію свого сайту, адже мова йде про абсолютно нову аудиторію.

Протягом тривалого часу в розробці сайтів традиційно стали використовувати адаптивний дизайн, який підходить під будь-яку роздільну здатність екранів мобільних телефонів, планшетів та інших гаджетів. Але число адаптованих сайтів в інтернеті не перевищує 21%. А таких ресурсів, які мають власну мобільну версію, і того менше.

Ви як і раніше не можете прийняти рішення, чи потрібно це для вашого бізнесу? Тоді задумайтеся над тим фактом, що користувачами мобільних телефонів на сьогоднішній день є 87% населення планети! Фахівці передбачають збільшення масштабів мобільної комерційної діяльності в 99 разів. Чи не правда, вражає?

Для чого сайту потрібна мобільна версія?

Все більше онлайн-користувачів роблять покупки, використовуючи для виходу в інтернет мобільні телефони. Залежно від виду бізнесу на частку інтернет-покупок, зроблених з мобільного телефону, доводиться від 10 до 15% загального числа угод.

Сайту дійсно потрібна версія для мобільних телефонів, причому потрібно її зробити максимально зручною для потенційного покупця, приділити достатньо уваги створенню простої навігації, відображення інформації. Використання мобільної версії сайту має свої особливості та переваги:

  • Це набагато зручніше, ніж користування комп'ютерною версією - коректний функціонал, відсутня необхідність прокручувати сторінку по горизонталі;
  • Мобільна версія значно розширює для сайту спектр технічних можливостей - можна створювати цільову стратегію, спрямовану на роботу з конкретною групою користувачів, організовувати смс-розсилку безпосередньо з сайту, визначати місцезнаходження об'єкта, обчислювати відстань до найближчої торгової точки і т.д .;
  • Навігація таких ресурсів створюється адаптованою під Touch screen;
  • Версія для смартфонів і мобільних телефонів має не такий об'єм коду, вантажиться легше тому, здійснюючи оплату мобільного трафіку, користувач може економити на витратах, пов'язаних з її завантаженням;
  • Пошукові системи користуються мобільним пошуком інформації для телефонів, таким чином, мобільна версія сайту буде мати набагато більш високий рейтинг, ніж звичайна, а відповідно ви отримаєте набагато більше відвідувачів.

Які сайти потребують мобільної версії?

Відповідно до проведених досліджень, фахівці визначили коло сайтів, для яких доцільно розробляти мобільну версію:

  • Новинні;
  • Довідкові;
  • Веб портали;
  • Інтернет-магазини.

Якщо ви вже всерйоз розглядаєте питання про створення мобільної версії свого ресурсу, але ніяк не зважитеся це зробити, проведіть моніторинг трафіку сайту за рік за допомогою аналітичних систем. Якщо на частку мобільного трафіку припадає хоча б 15%, потрібно припинити сумніватися і почати діяти.

Різновиди мобільної версії сайту

Версія для мобільного телефону може бути точною копією основного сайту - мати ту ж структуру, наповнення, дизайн. Адаптацію можна зробити самостійно без залучення фахівців.

У корені інший вид - це незалежна версія для мобільних телефонів. В даному випадку проводиться зміна функціоналу, структури з частковим збереженням деяких елементів стилю і змісту для того, щоб сайт був упізнаваним для користувача.

На якому вигляді ресурсу для мобільного телефону варто зупинити свій вибір? З цього приводу існує багато суперечок і точок зору, кожна з яких наводить аргументи на користь свого варіанту. Безумовно, кожен тип мобільної версії має свої позитивні і негативні сторони. Однак у адаптивного дизайну є один істотний недолік, який сильно переважує чашу терезів на користь незалежної версії сайту. Це велика «вага» ресурсу, а це значить, що сайт буде завантажуватися дуже повільно.

Обов'язкові умови для якісної мобільної версії ресурсу

Щоб сайт подобався користувачеві, а ви мали можливість на ньому заробляти, потрібно добре попрацювати над наступними його складовими:

  • Дизайн - напевно, найважливіший компонент. Останнім часом для мобільних сайтів практикується розробка простого і легкого дизайну;
  • Дизайн - напевно, найважливішій компонент. Останнім часом для мобільних сайтів практикується розробка простого и легкого дизайну;
  • Оптимізація контенту - більшою мірою це стосується до розмірів картинок, які потрібно зробити максимально легкими за всіма параметрами;
  • Зручна навігація - безумовний фактор успіху мобільного сайту у користувачів.

Створити версію інтернет-ресурсу для мобільних телефонів - це тільки половина справи. Будь який недолік в налаштуваннях може стати причиною мінімальної відвідуваності сайту. Щоб уникнути подібної ситуації, домогтися гарних результатів, правильно використовуйте мобільні можливості. Прислухайтеся до наших рекомендацій, і успіх не змусить себе довго чекати.

Завжди з вами на зв'язку
Приходьте в гості м. Дніпро, вул. Робоча, 23К
Напишіть листа office@emis.ua
X